Program

SirkusteltetFestivalkroaSarpsborg sceneTilfluktsrommetParken
12:00 (12:45) Parade
13:00 (13:30) Åpen Improworkshop med Mikkel Niva (13:30) WHENEVER THERE ARE PEOPLE TO DANCE, UNTIL THEN WE'RE GONNA (FI/PL) Bombina Bombast - The Dreambox - Videovandring (SE)
14:00
15:00
16:00 Maestro
17:00 (17:30) KLASSEN (SE)
18:00
19:00
20:00 STATSTEATRET (NO)
21:00
22:00 Åges Danseband (NO)
23:00
00:00
SirkusteltetFestivalkroaSarpsborg sceneTilfluktsrommetParken
16:00 DE GRØNNE (NO)
17:00 Bombina Bombast - The Dreambox - Videovandring (SE)
18:00 Borgarting Impro (NO)
19:00
20:00 KONFLIKTEN (NO)
21:00 (21:30) HUMA LUMA (NO)
22:00 (22:30) Ludvig Moon (NO)
23:00
00:00
01:00
SirkusteltetFestivalkroaSarpsborg sceneTilfluktsrommetParken
15:00 Feil Teater (NO)
16:00
17:00
18:00 SPERMOLOGY (IL)
19:00
20:00 0+0=4 (NO)
21:00
22:00 (22:30) Over The Trees (NO)
23:00 (23:30) Aiming for Enrike (NO)
SirkusteltetFestivalkroaSarpsborg sceneTilfluktsrommetParken
15:00 Back to School Party
16:00
17:00
18:00 GUTTEN
19:00
20:00
21:00
SirkusteltetFestivalkroaSarpsborg sceneTilfluktsrommetParken
13:00 WHENEVER THERE ARE PEOPLE TO DANCE, UNTIL THEN WE'RE GONNA (FI/PL) Bombina Bombast - The Dreambox - Videovandring (SE)
14:00
15:00 Why I'm so fucking proud of my nazi grandpa (DE)
16:00 (16:30) SPKRBOX (NO/IS)
17:00 (17:30) WHENEVER THERE ARE PEOPLE TO DANCE, UNTIL THEN WE'RE GONNA (FI/PL)
18:00
19:00 Det Andre Teatret (NO)
20:00
21:00 Simen Sormo Say (NO)
22:00 LJODAHÅTT (NO/UK/CH/AT/FR/DE)
23:00
SirkusteltetFestivalkroaSarpsborg sceneTilfluktsrommetParken
18:00 Åpning
19:00 HJEMMEALENEFEST (NO/SE/DK/FI/IS/FÆ)
20:00
21:00
22:00 Bare Egil Band (NO)

Program

Program-2016-Plakat-1-medium-res

FestiBorg 2016 arrangeres fra 15.-21. august.

Festivalen starter med Teatercamp for ungdom, Workshop for profesjonelle og med «Hjemmealenefest», der scenekunstnere fra hele Norden har 48 timer på seg til å lage 4 premierer, som så åpner festivalen onsdag 17. august kl. 18.00!
Fra torsdag 18. – søndag 21. viser vi daglig 3 – 4 teaterforestillinger i tillegg til konserter, improteater, eventer og dansing på kveldene.
Festivalcampen er åpen fra søndag 14. – mandag 22.
Og husk at du kan melde deg på til workshops og «Hjemmealenefest» alt nå.

Man 15/08 Tir 16/08 Ons 17/08 Tor 18/08 Fre 19/08 Lør 20/08 Søn 21/08
Teatercamp for ungdom          
Workshops + Hjemmealenefest
    FESTiBORG Teaterfestival

Forestillinger

0+0=4 (NO)

Kan man bli uskyldig dømt i Norge, bare man er på feil sted til feil tid? 0+0=4 handler om hvordan skuespiller Thomas Bye kom til å interessere seg voldsomt for rettssikkerhetsspørsmål og norske justismord. Vi følger reisen hans fra han knapt visste hva et justismord var, til han ti år senere knapt klarer å tenke… Les mer »

Aiming for Enrike (NO)

Øya-aktuelle Aiming for Enrike spiller torsdag 18. aug kl. 23.30 på Glenghuset Musikken til Simen Følstad Nilsen (gitar) og Tobias Ørnes(trommer), som utgjør duoen Aiming for Enrike, er ikke lett å sette i bås – det er mye lyd, det er energisk, morsomt og overraskende. Dette bandet beviser at det kun trengs to unge musikere… Les mer »

Bombina Bombast – The Dreambox – Videovandring (SE)

The Dreambox The Dreambox er på den ene siden en «Immersive» teaterforestilling som utspiller seg i 12 forskjellige telt rundt på festivalområdet og på den andre siden et spill der publikum skal finne samtlige «drømmefragmenter» før festivalen er over.

DE GRØNNE (NO)

DE GRØNNE er en hyllest til forsøket. Koreograf og initiativtaker, Marie Bergby Handeland, har lenge interessert seg for kke-trente kropper og nå også iscenesettelsen av disse.

Det Andre Teatret (NO)

Det Andre Teatret (DAT) er Norges første og eneste teater med fokus på improvisasjon. I løpet av året viser de forestillinger og holder kurs for både voksne og barn. De viser internasjonale og norske gjestespill, og tilbyr kurs og workshoper både på og utenfor teatret. Til Festiborg kommer de med sin storsatsning St. Lilleborg Hospital. St. Lilleborgs… Les mer »

Feil Teater (NO)

Feil er dynamikk og bevegelse. Feil forbedrer, feil polerer, og her presenterer vi endelig våre ferdigpolerte «Første Feil«. «Første Feil» er en forestilling som tar for seg flere historier med bred tematikk. Skuespillerne tar deg med på en reise gjennom alt fra fartsfylt tegneserieteater til dagens flykningkrise. Forestillingen er sammensatt av ulike teaterformer som alle… Les mer »

GUTTEN

Gutten er et helt ferskt ungdomsstykke, skrevet av den også unge dramatikeren Kristofer Grønskag. Stykket er skrevet til ungdom, men skygger ikke banen for viktige og kanskje vanskelige temaer av den grunn.

KLASSEN (SE)

Er du i likhet med meg litt redd for kulde og mørker? Trenger du også en klem for å orke å leve med høyreradikale i regjeringa? Vil du fortelle om din dag och ha noen som titter på deg etter at du har dusjet?

KONFLIKTEN (NO)

KONFLIKTEN er en enmanns teaterforestilling som tar for seg konflikten i Palestina / Israel på rundt en time, både historisk og  i dag – ved hjelp av lecture performance og videointervjuer.

SPERMOLOGY (IL)

Forestillingen Spermology fra israelske As is arts kommer hele veien fra Israel til Sarpsborg for å spille på FestiBorg! Forestillingen har hentet all dialog fra de lokale sædbank-katalogene, og i sin jakt på den «perfekte» mannen er forestillingen et viktig, og altfor morsomt innlegg i den ellers alvorlige utvelgelsesdebatten. Daphna Silberg, utdannet fra The Department of Theatre… Les mer »

STATSTEATRET (NO)

1930 – DIKTATOREN Statsteatret ønsker velkommen til sjette forestilling i deres prosjekt av ti produksjoner dedikert rettskrivingen av Norgeshistorien. Den mektige teatersjefen Sven Elvedal er konkurs. Teatret skal stenges, venner og kollegaer skal kastes ut i håpløs arbeidsledighet. Kulden fra 30 tallets armod fester uvegerlig sitt iskalde grep om dem alle.

Why I’m so fucking proud of my nazi grandpa (DE)

“I hate all physical limitations, I hate all limitations, all kinds of freedom, all fences, all heathens, all trees, all meadows, all huts, all palaces, wage war on the huts, wage war on the palaces, wage war on the war, I hate war, I hate freedom, I hate winning and victory, I hate filtering out… Les mer »

Musikk

Åges Danseband (NO)

«Kanskje tidenes råeste og mest sjarmerende partyband» Åges Danseband er et partyband bestående av kjekke menn iført svarte og gule tettsittende drakter og mørke solbriller. De lager vanvittig energiske show, og pumper slager etter slager. Med et sinnsykt overskudd, og et spesielt talent for å utvikle allsang spiller de opp til dans.

Aiming for Enrike (NO)

Øya-aktuelle Aiming for Enrike spiller torsdag 18. aug kl. 23.30 på Glenghuset Musikken til Simen Følstad Nilsen (gitar) og Tobias Ørnes(trommer), som utgjør duoen Aiming for Enrike, er ikke lett å sette i bås – det er mye lyd, det er energisk, morsomt og overraskende. Dette bandet beviser at det kun trengs to unge musikere… Les mer »

Bare Egil Band (NO)

Bare Egil som den hedersmann han er ønsker å skrive en egen sang til FestiBorg, og tar i mot tips til innholdet her.

HUMA LUMA (NO)

HUMA LUMA er et band fra Halden som spiller frisk og lett indiepop med feite vokalharmonier. Bandet består av: Karoline Stenberg Henriksen, Levi André Sandberg, Thor Andreas Holberg Murtnes, Anders Jamissen og Benjamin Rø Haavelsrud.

LJODAHÅTT (NO/UK/CH/AT/FR/DE)

Ljodahått er en usedvanlig gjeng fra Norge og Europa som gir nytt liv til noen av norges største diktere gjennom tidene. Disse sterke tekstene synger de på norsk og all musikken er originalkomposisjoner fra Ljodahått. En herlig blanding av musikalske stilarter (folk, rock, pop, jazz, vise … ), med overraskende tolkninger som kan åpne skatter… Les mer »

Ludvig Moon (NO)

Ludvig Moon ønsker å lage musikk inspirert av band som Smashing Pumpkins, Sufjan Stevens, Prince, Broder Daniel og Flaming Lips, og kaller dette «Småby -indie». Alle bandmedlemmene vokste opp med en følelse av at de var den eneste i nærmiljøet som likte «sånn musikk», og kjenner godt til ungdomstidas ensomhet. Musikken er storslått samtidig som… Les mer »

Over The Trees (NO)

Guttene i Over The Trees er kjent for å skrive gode tekster, samt å kombinere det med vakre melodier, og gitarlinjer. De omtales som et kunstrockband, og er en samling musikere med veldig forskjellige musikalske bakgrunner. Dette bidrar til å skape et unikt lydbilde, og i løpet av en konsert får du oppleve et vidt… Les mer »

Simen Sormo Say (NO)

Simen Sormo Say er en visesanger fra Oslo som slår et slag for inderlighet, kaffe, kjøkkebord av furu, nakenbading, svensker med diablo i park, oppvekstromaner og brillene til eva joly…

Hver kveld avsluttes med live-musikk, DJ og dans.

Impro

Borgarting Impro er fast inventar på FestiBorgBilde 7
og i tillegg til at de selv spiller en kveld, arrangerer de også workshop for publikum og andre deltagere i løpet av festivalen som vil lede frem mot en åpen improforestilling der skolerte improvisatører trygt leder skuespillere og tidligere publikummere gjennom en improvisert forestilling.

Meld din interesse ved å joine eventet på Facebook.

Festivalkro

Festivalkroa er et stort, åpent telt i Kulåsparken med matservering, bar, benker, sofaer og en musikkscene. Her samles vi alle til måltider, og når dagens teaterprogram er over, fortsetter festen her med impro, musikk, humor, diskusjon, sang og dans.

Kick-off festen den 9. juni

Her er noen bilder fra den deilig Kick-off festen vi hadde på takterassen,                                             Rockefeller Leiligheten 9. juni.

Takk til alle involverte og alle som kom!

_MG_3433 _MG_3438 _MG_3447 _MG_3469 _MG_3498 _MG_3843 _MG_3964 _MG_3539 _MG_3689

Foto: Lucas Leonardo Ibanez-Fæhn

1000-årsstuntet

I løpet av festivalen vil deltagere utfordres til å gjennomføre et 1000-årsstunt til ære for og utfordring til byen. Hva det blir, må du delta på festivalen for å finne ut!