Preppy og sporty

24 august 2020
admin

Preppy og sporty 

Amerikansk Ivy League look som kombinerer stilig, men ikke prangende stil med en sporty undertone er det manm tenker på når man ser en reklame fra GANT. Klær er identitet og jeg tror at mye av det som gjør at de som brand har hatt en så enorm suksess er at det er mange som utrolig gjerne vil kjøpe seg inn i den livsstilen som den preppy og sporty stilen representerer. 
 

Amerikanske undertoner

Selv om GANT har amerikanske undertoner og i dag er kjent som et svensk merke fordi det ble kjøpt opp av Pyramid Sportswear of Sweden og nå har butikker på alle verdens kontinenter, ble GANT opprinnelig grunnlagt av ukrainske Berl Gantmacher i 1949 etter å lenge ha produsert skjorter for noen av de mest anerkjente merkene på markedet.
 
I dag er GANT kjent for å designe for hele familien og selv om de produserer store kolleksjoner til både damer og herrer i dag begynte hele eventyret med herreskjorter. De forener amerikanske undertoner med europeisk håndtere og da faren døde tok de to sønnene hans, Elliot og Marty, som begge hadde utdannet seg innen markedsføring og forretningsledelse i 1955 over driften og videreførte den preppy stilen til det vi i dag kjenner som Ivy League-looken.
 
 

Anerkjent livsstils-merke

GaNT er kanskje kjent for klassiske skjorter, men som Kleins også tilbyr, har de masse mer enn det. Blazere, linbukser, sporty hettegensere og strikkegensere – alt i den klassiske pretty og sporty stilen som amerikanerne elsker. Merket har utviklet seg veldig mye, men alltid vært tro mot stilen som har gjort dem kjente.
 
Det er litt som den amerikanske drømmen man kjøper seg inn i når man kjøper klærne deres. Drømmen om en Ivy League skole. Eller kanskje drømmen om en rik kjæreste med den stilen, som gikk på en Ivy League skole?

 
 

Flere nyheter