Hårtap behandling kan være eneste utvei

05 desember 2019
Mathias Bjelland
Hårtap behandling kan være eneste utvei

Hårtap behandling under lupen

Hårtap er noe alle er kjent med. En ganske vanlig forekomst hos menn i visse aldre, og hårtap tar på seg mange forskjellige former og stiler. Hårtap blir vanligvis ikke sett på som noe som skal feires, men rammer likevel millioner av menn over hele verden. Som sådan er alle slags løsninger blitt oppfunnet for å takle dette problemet. Samfunnet legger faktisk fortsatt en premie på menn med fullt hår, og holder presset på menn til å gjøre noe med det.

Mannlig mønster skallethet står for de aller fleste tilfeller av hårtap. Det begynner vanligvis å skje med menn i trettiårene og utvikler seg sakte når de eldes. Noen menn vil se hårtapet stoppe en del gjennom og fortsatt ha et halvt hode med hår. Andre vil se hårfestet forsvinne helt til baksiden av hodet. I førstnevnte tilfelle kan en enkel hårtap behandling gjøre susen for mer hår på hodet, mens en full parykk også kan være nødvendig.

Hårtap begynner tidlig hos enkelte

Dessverre ser noen menn at hårfestet begynner å avta så tidlig som i slutten av tenårene. Noen menn opplever til og med den uvanlige balding i lapper. I begge tilfeller risikerer noen menn den reelle risikoen for å utvikle psykologiske lidelser på grunn av hårtapets alvorlige og / eller uvanlige natur. Delvis stammer denne følelsen av utilstrekkelighet fra den vekt samfunnet legger på å ha hår.

Heldigvis er disse tilfellene av psykologiske traumer sjeldne og kan adresseres ved å endre samfunnets holdning til overfladisk skjønnhet for både menn og kvinner. På den andre ytterpunktet klarte noen menn ikke å bry seg mindre om hva andre synes om utseendet deres, og noen ganger til og med bestemte seg for å barbere hodet helt. Den morsomste delen av det er det faktum at flere studier har vist at kvinner foretrekker helt skallede menn fremfor delvis skallede menn.

Flere nyheter