Høydeskrekk? Disse klatrer sprø russere opp!

12 juni 2019
Mathias Bjelland
Høydeskrekk? Disse klatrer sprø russere opp!

Russere som klatrer opp kraner

Over de siste årene har vi sett mange sprø videoer bli spredt over internettet. Tiden er for lengst over der du måtte over til naboen for å se andre videoer enn dine egne hjemmevideoer. Nå kan du se nærmest hva som helst over internettet, og det inkluderer langt mer enn koselige hjemmevideoer – blant annet kan du finne noen helt spinnville stunt der ute.

Blant disse finner vi en russisk gjeng med gutter som over de siste årene har blitt nokså kjent for sine sprø klatringer i høyden. Enten det er en høy bygning eller en kran, så er de ikke redde for å klatre, og det helt uten sikring. Spesielt det å klatre i en kran virker som et helt sprøtt prosjekt – og det er det. Det er nemlig ulovlig og livsfarlig, men desto spennende også!

Over 100 meter over bakken – uten sikring!

Russerne har gjort det til vane å snike seg inn på for eksempel byggeplasser, for deretter å sette i gang klatringen. Det aller mest oppsiktsvekkende er naturligvis at de ikke bruker noen form for sikring. Når de for eksempel klatrer opp en kran som benyttes til byggearbeid er dette med visshet om at de kan miste livet ved et feilsteg eller dårlig grep. 

Flere av de kranene som guttene har besteget er flere 100 meter over bakken. De høyeste kranene som finnes der ute strekker seg over 160 meter over bakken. Ikke bare er det farlig uten sikring, men kranene vaier ekstremt i denne høyden, spesielt ved for mye vind.

Ikke prøv dette hjemme – men kanskje ta en titt?

Selv om klatringen opp en kran utvilsomt er ulovlig, og det ikke kan anbefales å prøves, så er det absolutt verdt en liten titt. Videoene finnes spredt over hele nettet, og du kan se akkurat hvor sprøtt det er å forsøke å klatre opp en kran uten sikring!

Flere nyheter