Få et pent uteområde med pukk

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Det er mange måter man kan friske opp uteområdet litt på – og her skal vi se på noen av de metodene du kan bruke for å få det til å se pent og ryddig ut hele året. Det er kanskje ikke så omfattende som du tror, og gode løsninger kan vare lenge. 

Pene stier i hagen 

image

Det er ingen tvil om at stier og veier er noe av det som kan både se aller penest ut og aller mest rotete ut i en hage eller et større uteområde. Det er fort gjort å bli litt ‘husblind’ når det kommer til akkurat dette. Det vil si at man blir så vant til at noe for eksempel ser rotete ut på en bestemt måte, at man ikke ser det. Det vil si at man heller ikke fikser det. Problemet er bare at gjester som kommer på besøk legger merke til de tingene du har vennet deg til. Derfor er det lurt å ta på seg litt objektive briller når man skal vurdere uteområdet, og prøve å få øye på hva det er som egentlig trengs å bli gjort. Det kan nemlig være helt andre ting enn du kanskje tror. 

Pukk er en av de løsningene som kan få hagen og uteområdet til å se ryddig ut. Det er smart med singel, grus og pukk på både innkjørsel, stier og veier for å gi et rustikt, men pent utseende. Det er kanskje akkurat den løsningen du leter etter? Med et pent uteområde, vet du at gjestene får et godt førsteinntrykk, og det er mye hyggeligere å benytte seg av hagen eller kjøre inn i innkjørselen. Langs stier, veier og innkjørsel kan man dessuten enkelt pynte med busker og planter, for å gjøre det ekstra fint. Det kan være lurt å finne planter og busker som holder seg grønne hele, eller store deler av året. 

Flere nyheter