En smart skjønnhetsrutine

21 mars 2023
Johanne Larsen

Det å komme inn i en god skjønnhetsrutine er ikke bare bare. Det er uhyre mange behandlinger og produkter å velge mellom, og i tillegg endrer behovene våre seg med tid og alder. Så hva skal man gjøre for å få en god rutine? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Rutine eller rituale?

Hårfjerning

Man kan si at en skjønnhetsrutine er noe man gjør hver dag eller jevnlig, men rutine høres ganske så kjedelig ut. Det handler jo ikke om rutine, men om ritualer som får deg til å føle deg vel i hverdagen – eller til fest. 

En vesentlig del av en skjønnhetsrutine pleier å handle om hudpleie og sminke. Det er lurt å tenke på hudpleie som noe man skal kunne føle er overkommelig hver dag – gjerne morgen og kveld. Derfor er det lurt å ikke være overambisiøs og prøve det hele, og i stedet sørge for at man finner få, gode produkter som virker for en og som rent faktisk passer til ens hudtype. Det er for eksempel lurt å være litt oppmerksom når det kommer til hudpleie, for det er jo ikke sånn at det som fungerer i januar i kalde Norge, er det samme som fungerer i tropenetter i juli. Derfor er det lurt å sørge for at man oppdaterer rutinen underveis og følger med på hudens behov. Solfaktor er dog et must hele året, men her kana man velge ulik konsistens. 

Hårfjerning er også noe som kan inngå i en skjønnhetsrutine, hvis dette er noe man vil gjøre. Man kan gjøre hårfjerning selv eller få det gjort profesjonelt i en klinikk. Derfor er definisjonen av hva som kan utgjøre en skjønnhetsrutine ganske bred, og det handler like mye om hva som får deg til å føle deg vel, som hva som gir umiddelbare resultater der og da. 

Flere nyheter