Produksjon holder hjulene i gang

27 juni 2019
Mathias Bjelland
Produksjon holder hjulene i gang

Fra Henry Ford til i dag

Masseproduksjonen blir ofte i historietimen tillagt den industrielle revolusjonen. Før maskinene gjorde sin inntreden, så var det tross alt tilnærmet kun privatpersoner rundt om i det spredte land som utførte arbeid. Men med maskinene i byene, så ble byer til storbyer, og produksjonen økte i takt med dette. Allikevel var det ikke før Henry Ford kom på banen at produksjonen virkelig skjøt fart.

Han sto nemlig bak masseproduksjonslinjen. Da Ford skulle bygge sin Model T, som av mange blir anerkjent som den første moderne bilen, så var etterspørselen massiv. Ford måtte derfor finne en måte han kunne bygge bilene på raskest mulig måte. Å da la en og en mann spesialisere seg innenfor ett enkelt område av bilproduksjonen ble da løsningen. Denne løsningen har stått støtt helt til den dag!

Produksjonsutstyr og kunstig intelligens

Selv om masseproduksjonens ide sto støtt gjennom årene, så har det dog selvfølgelig vært store skritt siden den gang. Blant annet har vi sett store forandringer innen produksjonsutstyr, og selv her i lille Norge har https://volf.no/ spilt en relativt stor rolle innenfor dette feltet. Optimalisering av produksjonsutstyr er tross alt meget viktig for å sikre best mulig resultater.

Der det utelukkende var mennesker som gjorde det tekniske arbeidet for Ford, så er det i dag maskiner med kunstig intelligens som gjør en majoritet av arbeidet i dag. Disse kan tross alt jobbe døgnet rundt – noe Ford garantert må ha ønsket seg den gangen etterspørselen etter hans bil nærmest var uten konkurranse fra noen andre bilprodusenter.

Hans historie sammenlignet med i dag viser hvordan vi har beholdt et enkelt konsept, men naturligvis latt den nye teknologien gjøre susen. Produksjonsutstyr, kunstig intelligens, og ikke minst masseproduksjonskonseptet som Ford oppfant, manifesterer seg til den dag i dag som de aller viktigste konseptene i vår produksjon. 

Flere nyheter