Hvilket overvåkingskamera bør du velge

05 januar 2022
Maria Laugesen

editorial

Overvåkingskamera kan være en smart og viktig del av alarmsystemet i hjemmet, på hytten, ved kontoret eller en helt annen plass. Det gir deg en ekstra trygghet i hverdagen og kan bidra til å forebygge uvedkommende gjester på adressen.

Hvorfor velge overvåkingskamera

Det finnes mange forskjellige årsaker til at man kan velge overvåkingskamera, men den viktigste årsaken er nok følelsen av trygghet i hverdagen. Har du f.eks. hytte, båt eller annet som du vil ta vare på mens du ikke er der, da er det smart å kunne følge med fra avstand. Det gir stor trygghet å kunne se på overvåkingen at alt ser bra ut.

Overvåkningskamera i eget hjem er også populært fordi det gir deg muligheten til å kunne følge med når du er på ferie eller bare ute til middag. Du kan sette opp systemet slik at du får varsel når kameraet registrerer bevegelse, og så kan du sjekke på telefonen hva som skjer akkurat nå i hjemmet ditt.

image

Hvilken utgave bør du velge?

Det finnes flere forskjellige typer overvåkingskamera på markedet i dag, og det riktige valget avhenger fullstendig av dine individuelle ønsker og behov. For eksempel kan det være forskjell på kamera om de primært skal brukes inne eller ute, og på hvor høy kvaliteten på selve bildet er. Noen kobles opp på wifi som er smart i eget hjem, mens andre kjører på 4G som egner seg veldig bra til hytte, båt eller andre områder uden wifi.

Du kan tilmed få overvåkingskamera som lades av solceller slik at de kan holde lenge uten at du trenger være i nærheten.

Derfor må du tenke over følgende når du velger kamera:

 – Hvor bra må bildekvaliteten være?

 – Skal det brukes inne eller ute?

 – Må det kunne fungere i mørke?

 – Og skal det kobles på wifi eller 4G?

Flere nyheter