Slipp lyset inn i hjemmet

31 mai 2021
Johanne Larsen

Lys er utrolig viktig for oss mennesker, og derfor skal vi ikke undervurdere hvilken effekt lys kan ha i hjemmet. Det er nemlig sånn at lys har stor påvirkning på både humør og trivsel, men hvordan får man mer lys inn? Det skal vi se nærmere på her. 

På tide å skifte ut vinduene?

En av de tingene som kan hjelpe på lyset der du bor, er vinduer. Det er en grunn til at lys er en viktig faktor når man skal kjøpe og selge bolig, det har nemlig veldig mye å si for hvordan vi trives. Det mange ikke er klar over, er at vinduer er noe som i mange tilfeller faktisk kan skiftes ut. Det kan man gjøre både for å slippe lyset inn, men også for å spare litt på varmeregningen. Med klarvinduer kan du finne en god løsning. 

Gamle vinduer har nemlig en tendens til å bli utette over tid, og dermed så er det mye verdifull varme som siver ut gjennom sprekker og utette lister. Dette problemet kan løses ved å skifte til nye vinduer med termoglass. Da sikrer man at man slipper å kaste bort masse penge på varme som ikke blir utnyttet godt nok. Det er med andre ord helt perfekt for deg som vil leve litt mer miljøvennlig – og en god investering med tanke på hva man sparer på varmeregniugen når alt kommer til alt. 

Finn riktig belysning

Det er dog ikke bare når det er lyst ute at vi tenker på lyset, det gjør vi også når det er mørkt ute. Derfor er det lurt å tenke litt ekstra på å finne riktig belysning om kvelden. Det kan man gjøre ved å gå til innkjøp av lekre lamper og sørge for å installere dimmere og andre løsninger som gjør det enklere å justere lyset. Da kan man justere til den helt riktige stemningen i hjemmet.

Flere nyheter