Hvordan finner du din nye campingvogn?

28 januar 2022
Maria Laugesen

editorial

Har du lurt på å reise rundt med campingvogn i Norge eller utlandet? Da er det mange muligheter. Det finnes nemlig utrolig mange modeller og varianter på markedet i dag, og det er helt opp til deg å velge hva som passer best for deg.

Campingvogn eller bobil?

Først og fremst må du avgjøre om du foretrekker en campingvogn eller en bobil. En campingvogn er separat og kan skilles fra bilen, noe som kan være en fordel av to årsaker: 

1) Det er mulig å koble av vognen, slik at du kan kjøre rundt i bilen din når dere f.eks. skal handle, besøke severdigheter osv.

2) Det er mulig å sette av vognen på en campingplass og ha den der i lengre tid.

En bobil utnytter plassen litt bedre, fordi førerhuset ikke er skilt fra resten av «huset». Det kan gi noen fordeler, spesielt hvis man er flere enn to som reiser sammen.

Det er dog helt personlig og individuelt hva man foretrekker, og det er ingen riktig eller feil beslutning.

Velg mellom mange varianter

Har du bestemt deg for at du vil ha en campingvogn i Namsos, da skal du se på hvilken modell du vil velge. Det finnes nemlig mye å velge mellom, og her bør du spesielt tenke over størrelsen og antallet av soveplasser. Andre relevante ting kan være innredningen, om det er kjøkken og bad osv. 

Campingvogn

Disse tingene må selvfølgelig passe til dine behov og ønsker. Er dere bare to som oftest reiser sammen, da er det ingen grunn til å velge en unødvendig stor vogn. Motsatt er det ikke gøy å ha en campingvogn som er for liten og virker trang, dersom dere er en større familie eller gruppe.

Derfor er det smart å se litt forskjellige løsninger for å bli klokere og få inspirasjon til hva som er riktig for deg.

Flere nyheter