Forbrukslån uten sikkerhet – slik sammenligner du

29 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er vokst seg en tett jungel av onlinelån på nettet, og dermed er det ikke bare enkelt hvis man vil undersøke muligheten for et forbrukslån uten sikkerhet. Her skal vi se litt nærmere på hvordan man skal sammenligne og hva du bør vite om onlinelån. 

Hva må jeg vite om onlinelån?

Hva bør man egentlig vite om onlinelån? Det er selvfølgelig mange ting man skal sette seg inn i, og det er ikke sånn at man bare ukritisk kan bevege seg inn på lånemarkedet på nettet. Det er først og fremst viktig å vite at det som regel er det man kaller lån uten sikkerhet som dominerer på nettet. Det kan fort høres litt ut som at det er utrygt å låne, men det er ikke sånn lån uten sikkerhet fungerer.

lån

Det handler faktisk om at det er banken eller lånestedet som ikke har sikkerhet, fordi du ikke skal stille sikkerhet for summen du vil låne i form av verdigjenstander som eksempelvis eiendom. Dermed blir det litt mer risikabelt for banken å låne ut penger. Det er altså ikke nødvendigvis mer utrygt for deg, men tradisjonelt sett er det litt dyrere å låne penger online enn i en fysisk bank. Til gjengjeld er det et stort utvalg av forskjellige lån og typer av lån. 

Slik sammenligner du 

Fordi utvalget er så stort, er det helt essensielt at man sammenligner flere lån. Det er mange måter å gjøre det på, men en tjeneste som Swiftbanker gjør at man kan se en oversikt over flere lån, og hva de innebærer. Dermed kan man også se det man kaller låneeksempler, der man enkelt kan se et realistisk eksempel av hva de ulike lånene vil koste. Ved å sammenligne disse kan man få et innblikk i hva de forskjellige lånene innebærer og koster i praksis. 

Flere nyheter