Gode råd mot hårtap

26 mars 2020
Elisabeth Novik Nielsen
Gode råd mot hårtap

Det er ikke alltid like enkelt når alderen innhenter ungdomsårene i form av synlig hårtap. Dette er et fenomen som kan ramme både kvinner og menn i den beste alder. Selvsagt er ikke dette alltid like enkelt å forholde seg til. Derimot er hårtap noe som de fleste aksepterer som naturlig.

Hårtap er noe som gjerne skjer med de fleste menn i løpet av livet. Hårtap menn viser seg ofte i form av høye viker og hårfeste. Noen menn kan også oppleve å få det som betegnes som måne eller skallet isse. For mange kan dette bety at selvtilliten synker i forhold til tidligere.

Om du er en av dem som ikke liker tanken på å miste håret i ung alder, finnes det noen gode råd å forholde seg til. Du bør blant annet unngå å stresse for mye i løpet av dagen. Dersom du stresser for mye vil ikke kroppen nødvendigvis produsere nye hårstrå.

Spis et sunt kosthold

Dersom du er i faresonen for å miste håret tidlig kan du motvirke dette ved å spise et sunt kosthold. Det er også viktig å lytte til kroppen for å ikke stresse mer enn nødvendig. Derimot er det også viktig å ha en aktiv livsstil for å holde kontroll på blodtrykket gjennom hele livet.

Du bør også se til at du får i deg nok vitaminer og proteiner gjennom å variere kosten. Dersom du er usikker på om du spiser nok grønnsaker og proteiner bør du vurdere om du bør spise kosttilskudd. Du vil da være sikker på at du får i deg de næringsstoffene som du trenger i løpet av dagen.

Lavt energinivå og hårtap kan være et tegn på sykdom. Hvis du føler deg mindre pigg og energinivået daler ør du være obs. Det anbefales da at du tar en tur til legen.

 

 

Flere nyheter