Faktorer du skal tenke på hvis du vil ha tannregulering

01 desember 2022
Johanne Larsen

editorial

Tannregulering er faktisk ikke noe bare ungdommer skal ta stilling til, eller deg som forelder, det er noe som kan være en faktor gjennom store deler av livet. Her skal vi se litt nærmere på hva du skal tenke over, hvis du vil ha tannregulering som voksen. 

Finnes det et diskret alternativ?

tannregulering

Et flott smil er noe som er svært viktig for mange, og derfor er det kanskje ikke så rart at man begynner å tenke på tannregulering i voksen alder. Det er gjerne da mange har økonomi til å prioritere kosmetiske behandlinger. Men tannregulering trenger ikke være kosmetisk, selv om man gjerne vil ha et flott smil. Det er nemlig mange grunner som handler om tannhelse, som kan være årsaken til at tannregulering er noe man kan få i voksen alder. Det er nemlig sånn at tenner som er skjeve eller oppå hverandre, gir grobunn for hull og urenheter i tennene. Hvis man har bittfeil, så er det også noe som kan rettes opp i med tannregulering, og bittfeil kan føre til flere plager som hodepine eller vondt i kjeven. Det er altså flere grunner til å få tannregulering som voksen, enn bare kosmetiske. Det er dog ingen hemmelighet at et flott smil er noe av det som gjør at mange gjerne vil rette opp tennene i voksen alder. Smilet er som regel noe av det første vi møter verden med, og derfor er det en viktig del av førsteinntrykket, både sosialt og profesjonelt. 

Tannregulering er dog ikke det det en gang var, og det er skjedd mange innovative fremskritt. Dermed kan du også få et diskret alternativ, som rent faktisk ikke synes, når du skal få rettet tennene dine som voksen. Med eksempelvis usynlige skinner, kan du få rettet tennene uten at noen legger merke til det og få det perfekte smilet du alltid har drømt om. 

Flere nyheter