Hvordan blir jeg mer miljøvennlig?

31 januar 2021
Johanne Larsen

Vil du bli mer miljøvennlig? Det kan man heldigvis bli på mange måter, og her kan du lese om noen av de tingene du kan tenke på allerede i dag, hvis du vil leve litt mer miljøvennlig – allerede fra i dag. 

Gjenbruk 

Det er mange ting man kan bruke flere ganger som lages i metall og aluminum. Et godt eksempel, er den type kaffekopp som du kan ta med deg hjemmefra eller på kaffebaren – så du slipper å bruke engangskopper og lokk. Det sparer miljøet mye mer enn du kanskje er klar over. Aluminium brukes også til mange former for verktøy, for eksempel https://alupro-n.no/aluminiumsspett.html. Det er altså et solid og allsidig materiale som egner seg til kvalitetsprodukter som holder lenge. 

Dette med holdbarhet blir nemlig også en nøkkelfaktor hvis man vil leve mer miljøvennlig. Det handler nemlig mye om kvalitet. Det er sånn at ting av høy kvalitet gjerne holder lenger, og det vil si at selv om det kanskje er litt dyrere der og da, så går det lenger tid til du skal kjøpe noe nytt igjen. DET er mer miljøvennlig, og derfor kan det være lurt å bruke det fokuset når du skal kjøpe noe nytt og lurer på om du skal gå på kompromiss med kvaliteten og velge det som er litt billigere. Tenk deg om og tenk på om det også er det som er billig i det lange løpet – det er nemlig ikke sikkert at det er det. 

Sorter og resirkuler

Det blir også vesentlig å sortere og resirkulere som en del av en mer miljøvennlig livsstil. Begynn å se om du kan unngå produkter med plastemballasje. Kanskje du kan spare søppel? Altså ved å handle så mye du kan emballasjefritt – så kan du faktisk unngå å ha så mye søppel. Det er bedre for deg og for planeten. 

Flere nyheter