Låsen på døra er viktig for sikkerheten

29 oktober 2019
Mathias Bjelland
Låsen på døra er viktig for sikkerheten

Livet til en låsesmed

Karrieren til en låsesmed i Drammen er ikke veldig glamorøs. Låsesmeden blir tilkalt når folk mister nøkkelen og trenger å komme inn i huset, ellers blir de bare i butikken sin og venter på at folk skal komme og vil ha en reservenøkkel eller en ny lås laget. Det er en ganske takknemlig jobb, men ikke desto mindre en jobb som må fylles. Det er ikke mange som innser innsatsen og ferdigheten som trengs for å bli en god låsesmed i Drammen.

Fordi det er en helt vanlig betalt jobb, antar mange at den ikke krever mye ferdigheter og erfaring for å ta på seg denne jobben. Faktisk tror mange sannsynligvis at du bare kan dukke opp i en butikk, be om å være en låsesmed i Drammen og starte samme dag og lære noen få ting på jobben, og det er det.

Mye hardt arbeid i vente

Men i virkeligheten er det mye mer som går ut i å være en god låsesmed. Det er faktisk mye av jobben som trening, men mye må gjøres før det. Lærlingen blir vanligvis skyggelagt av en mentor som eier butikken og jobber bak kulissene en stund til det grunnleggende er dekket. Når de grunnleggende ferdighetene er blitt lært, kan mentee følge mentoren ut i salgsgulvet og observere hvordan kunder blir hjulpet.

Dette fortsetter til mentoren er fornøyd med at mentee er i stand til å stå på egne ben. Først etter dette sies mentee å være en god og ordentlig låsesmed. Dette er mye mer arbeid og engasjement enn mange av oss er villige til å sette inn i hvilken som helst jobb. Som sådan er dette et yrke som krever like stor respekt som noe annet, ikke bare på grunn av ferdighetene, men også fordi det er slik du skal behandle et annet menneske.

Flere nyheter