Dyrk selv med vekstlys

20 oktober 2021
Johanne Larsen

editorial

Skal du dyrke selv? Det har mange fordeler, men det er også viktig å sørge for de beste mulige vekstvilkår for plantene dine. Det kan du lese mer om her. 

Lev litt grønnere 

Det er mange måter å leve litt grønnere på, og du kan heldigvis finne mange gode tips på nettet. En av måtene vi kan gjøre livsstilen vår litt mer grønn og miljøvennlig på, er å finne flere måter å gjøre ting selv på, i stedet for å la det være opp til ekstern produksjon.

Det kan være så enkelt som å slutte å kjøpe enkelte grønnsaker og urter i butikken og heller dyrke dem selv. Det trengs i mange tilfeller ikke så mye mer enn en hageflekk eller en vinduskarm, eller kanskje til og med et lite drivhus? Det finnes mange muligheter, og dette er noe som gradvis blir mer og mer populært.

Det er ikke så rart, dette med å dyrke selv sparer deg ikke bare for penger og miljøet for belastning, det gjør også at du har noe sanselig du kan gjøre, noe som gir mening og mestringsfølelse fordi du ser noe gro og spire som ender i et nytteprodukt. Det er produktivt for mange i en verden som dreier seg om digitale ting og tjenester, det å ha noe håndfast som vokser, det kan gjøre godt for både kropp og sjel.

Skal gode lysforhold 

Det er altså mange fordeler ved å dyrke selv, men det er også viktig at man skaper så gode vilkår som mulig for det man dyrker. Det kan være ved å investere i en god vekstlampe som imiterer naturlig sollys, og dermed kan man gi plantene de lysforholdene de trenger hele året. Det er lurt å tenke på at dette skal være ledlys, så man sparer mest mulig energi og får et grønnere forbruk. 

Flere nyheter