Blir vi bedre på gjenvinning?

17 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Har du også fått hekta på gjenvinning? Det er du ikke alene om, og derfor er gjenvinningsindustrien i rivende utvikling. Her skal vi se litt nærmere på gjenvinning, hva du kan gjøre og om vi blir bedre på gjenvinning. 

Blir vi bedre?

Det er mange ting som kan tyde på at vi hvert fall tenker mer på gjenvinning enn vi gjorde før. Det handler blant annet om at vi er mye mer bevisst omkring gjenvinning og hvorfor man bør gjenvinne ting. Det handler blant annet om ikke å kaste alt i samme søppelkasse, da blir det nemlig vanskelig å skille ut de materialene som kan gjenvinnes, som plast, metall og papp.

container

Derfor er det viktig at man skiller disse allerede når man skal kaste hjemme, så man enkelt kan sende ting til gjenvinning. Nå står det flere forskjellige søppelkasser til ulike materialer hos de fleste, men det finnes også egne containere, til for eksempel glass og klær, som man kan bruke for å gjenvinne dette. Panteautomaten i butikken er også en form for gjenvinning. Vi nordmenn er kjempegode på å pante, og flaskene kan gjenvinnes og bli til nye ting og flasker. 

Viktig at prosessen fungerer som den skal

Når det kommer til gjenvinning, er det ikke bare prosessen som foregår hjemme hos deg eller på arbeidsplassen, men at resten av prosessen fungerer som den skal, med alt fra container loading til gjenvinningsmaskineriet som helhet. Her er det mange ledd, og store maskiner, som skal fungere som viktige ledd i hele gjenvinningskabalen, for å få det til å gå opp som det skal.

Det er som følge av gjenvinningsbølgen blitt en stor og rivende utvikling i industrien for Gjenvinningsmaskiner, et område der det foregår mye innovasjon og mange spennende, nye oppfinnelser for å gjøre gjenvinninysprosessen både bedre og enklere – nå og på sikt. 

Flere nyheter