Bygg din egen vinterhage

07 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

En vinterhage er en herlig påbygg som kan designes på veldig mange forskjellige måter. Det er helt opp til deg og dine behov å velge hvordan din nye vinterhage skal se ut, og hva du vil bruke den til.

Flotte vinterhager for dine behov

En vinterhage eller utestue vil vanligvis være en påbygg til huset, og her gir det veldig god mening å plassere den på en måte så det kommer inn masse lys og sol. Derfor bør du tenke over hvor du legger den ift. husets plassering, store trær og ikke minst de fire verdenshjørner.

Størrelsen kan være alt fra en liten stue med plass for utemøbler til store vinterhager som gir plass til både lounge område, spiseplass, grønne planter osv. Det avhenger selvfølgelig helt av dine egne ønsker og behov, men også av budsjettet og størrelsen på hagen og huset.

dør og vindu

Bygg din egen vinterhage

Det trenger faktisk ikke være dyrt å lage sin egen vinterhage, og du kan spare penger på å bygge den selv. Det krever dog at du har de nødvendige ferdigheter og viten, og ikke minst at du får kjøpt de riktige materialer som er både slitesterke, flotte og praktiske. 

Til en vinterhage må du selvfølgelig ha masse glass – enten som vinduer, dører eller faste glasspartier. Slike finnes i mange designs, størrelser og typer så det er rik mulighet for å velge det som passer til din stil og dine behov. Husk dog på å prioritere kvaliteten, fordi den er avgjørende for hvor mye glede du får av din vinterhage.

Ordentlige vinduer og dører som isolerer bra sørger for en varmere og mindre fuktig utestue. Du bør også tenke over utseende og vedlikeholdelse, og her vil det være mindre vedlikehold ved å velge f.eks. tre/alu eller plast som materiale på dine nye vinduer til vinterhagen.

Flere nyheter