Ortopediske hjelpemidler skreddersydd for deg

20 juli 2021
Maria Laugesen

Har du en sykdom som gjør at du trenger ortopediske hjelpemidler for å bedre eller gjenopprette din funksjon? Eller har du kanskje fått en skade der du har mistet eller skadet en legemsdel? Da er det heldigvis hjelp å få. Du kan nemlig møte spesialister på området som skreddersyr ortopediske hjelpemidler for deg og dine behov.

En individuell løsning

Det finnes mange som trenger ortopediske hjelpemidler som proteser, ortoser eller ortopedisk fottøy. Det kan være på grunn av skade eller sykdom, og det finnes altså veldig mange årsaker til behovet.

Derfor finnes det selvfølgelig også mange forskjellige løsninger. Først og fremmest skal man finne ut hvilken type hjelpemiddel som er riktig for deg, og heretter skal det tilpasses spesifikt for dine behov. 

Dette arbeide utføres av en ortopediingeniør som designer og utformer hjelpemiddelet. Her ser man blant annet på hvilke funksjonstap du har, og dermed hvilke egenskaper hjelpemiddelet må ha. Men det tilpasses også spesifikt for deg og kroppen din sånn at du får riktig passform og optimal funksjon.

Etter denne prosessen er ferdig starter selve produksjonen. Hjelpemiddelet fremstilles av en eller flere ortopediteknikere, og til slutt kommer det ut til deg. På den måten står du altså med et fullstendig skreddersydd produkt som er utviklet presis for deg og dine behov.

Få ortopediske hjelpemidler nær deg

Bor du i Trøndelag, da kan det være TOV som hjelper deg med ditt nye hjelpemiddel – uansett om det er ortose, protese eller fottøy. De tilbyr nemlig ortopediske hjelpemidler i Namsos og en rekke andre områder, og her har de et lag av spesialister som står klar til å hjelpe deg. 

Du må ta en snakk med din lege for å finne ut om hjelpemidler er relevante for deg i akkurat din situasjon. Da kan du nemlig få en henvisning til spesialistene på området.

Flere nyheter