Bombina Bombast – The Dreambox – Videovandring (SE)

Dreambox

The Dreambox

The Dreambox er på den ene siden en «Immersive» teaterforestilling som utspiller seg i 12 forskjellige telt rundt på festivalområdet og på den andre siden et spill der publikum skal finne samtlige «drømmefragmenter» før festivalen er over.

Immersivt teater er teater der publikum i stede for å sitte ned og se en forestilling trer inn i en altomsluttende verden der forestillingen utspiller seg på alle kanter, og publikum er mer medaktører enn tilskuere. I The Dreambox beveger publikum seg etter gitte spilleregler mellom 12 små telt/bokser plassert rundt på festivalplassen, der hver boks inneholder en liten forestilling. Man besøker så drømmeboksene alene og får oppleve en «Human-specific» forestilling inne i hver boks.
Alle boksene sirkler rundt temaet drømmer – nærmere bestemt de vanligste drømmene som alle mennesker drømmer jorden rundt. Som å fly, falle, snakke med dyr, eller og glidende skifte tid, sted eller person.

Om nok mennesker drømmer om den samme forandringen, blir den da virkelig?

Bombina Bombast er en tverrestetisk svensk teatergruppe basert i Malmö. Emma Bexell & Stefan Stanisic har ledet kompaniet siden starten i Stockholm i 2011, og er i dag pionerer innen spilldramaturgisk teater og teater i kombinasjon med innovative teknologier, spesielt virtual reality – med Oculus Rift og 360 graders filming som sentrale elementer, men også video- og audiowalks samt live-video. Kompaniet utfordrer publikum i alt fra små forestillinger for en person om gangen til store verk der publikum vandrer fritt i fullstendige omsluttede verdener, eller verk hvor klassisk teater på ulike måter møter film.

AV: Emma Bexel, Stefan Stanisic
SCENOGRAFI: Svante Back.
MED: Emma Bexell, Stefan Stanisic, Svante Back, Adam Stålhammar, Petra Huisman och Carina Ehrenholm.