KONFLIKTEN (NO)

Konflikten HB

TORSTEIN BJØRKLUND med «KONFLIKTEN»


Jeg har, nærmest som en refleks, betraktet Israel som den store stygge ulven, og Palestina som Rødhette, men en dag måtte jeg stille seg spørsmålet: Er det egentlig sannheten?

 

KONFLIKTEN er en enmanns teaterforestilling som tar for seg konflikten i Palestina/Israel både historisk og  i dag.

“Der konflikt rår, er første offer sannheten. Vi lever i en konfliktens kultur av uvitenhet og fornektelse, en kultur som ikke verdsetter sannheten. Vi må knekke denne ukulturen.”
— Dr. Mohammad Dajani (Palestinsk professor ved Al Quds University i Jerusalem)

Forestillingen gir et innblikk i de ulike måtene konflikten oppfattes av menneskene som er påvirket av den – på begge sider av muren, og hvordan de ser på fremtiden i regionen. Skuespiller Torstein Bjørklund formidler monologen som presenterer Midtøsten-konfliktens historiske bakteppe fra to diametralt motsatte ståsted. Videointervjuer med mennesker fra både Vestbredden og Israel vil nyansere stereotype oppfatninger av aktørene i denne langvarige og tilsynelatende uløselige konflikten.

«Engasjementet er ekte og han bringer til torgs det motsatte av fordømmelse; han proseserer ydmykhet og menneskeverd, vilje til å forstå og ønske om fred. Et slags håp, som er helt uten brukbart alternativ.» TERNINGKAST 5
– Lasse Jangård, Nordlys.

 

Varighet: Ca. 1 time (uten pause)
Av: Kristine Klubben, Mads Sjøgård Pettersen, Torstein Bjørklund
Med: Torstein Bjørklund
Regi: Mads Sjøgård Pettersen

Forestillingen hadde urpremiere 23. mai 2014 på Litteraturhuset i Oslo. Utviklingen av forestillingen er støttet av Kulturrådet, Fritt Ord, Dramatikkens Hus og Norsk Skuespillerforbund.

Anmeldelser

«Lander ikke bare på beina – han overbeviser, imponerer og beveger»

Nordlys ruller fem på terningen for «Konflikten»


IdaLou Larsen om «Konflikten»:

http://www.idalou.no/pub/idalou/kritikker/?aid=2801

Trailer