LJODAHÅTT (NO/UK/CH/AT/FR/DE)

whatthe-500

Ljodahått er en usedvanlig gjeng fra Norge og Europa som gir nytt liv til noen av norges største diktere gjennom tidene. Disse sterke tekstene synger de på norsk og all musikken er originalkomposisjoner fra Ljodahått. En herlig blanding av musikalske stilarter (folk, rock, pop, jazz, vise … ), med overraskende tolkninger som kan åpne skatter fra ofte glemte menneskelige landskap og som aller helst skal gå rett i hardhausen og ned i hjerterota.

Ljodahått, norrønt ljóðaháttr, er et versemål som brukes i nørrøn dikning. Originalt oversettes det som «trollsang» eller «magisk sang», men det betyr også motsigende stemmer/toner satt opp mot hverandre.

Ljodahått er et prosjekt initiert av den norske skuespilleren Magne Håvard Bakke. Han har hentet repertoar fra både det gamle og det moderne (fra Edda til Henrik Ibsen, Knut Hamsun og Tarjei Vesaas..), og samlet noen av de beste menneskene, og artistene han møtte på  sin reise gjennom Europa: skuespillere, musikere og komponister. Sammen har de satt musikk til diktene, og fremfører dem på norsk – i en blanding av sjangre. Selv de eldste tekstene høres moderne ut sammen med f.eks rock.

PÅ scenen: Hans Jørgen Bjørnstad, bass og vokal
Etienne Bonhomme, perkusjon
Magne Håvard Brekke, komponist, fiolin og vokal
Ståle Caspersen, komponist, torader, gitar, piano og vokal
Eirik Mannsåker Roald, cello og vokal
Rainer Süßmilch, komponist, consertina, horn og vokal

Vi gleder oss!

Sjekk ut «The Ljodahåtters», les anmeldelser og se film på deres hjemmeside her.

Og lytt til musikken deres her.