GUTTEN

12736969_10153742041391072_26139910_o

Gutten er et helt ferskt ungdomsstykke, skrevet av den også unge dramatikeren Kristofer Grønskag. Stykket er skrevet til ungdom, men skygger ikke banen for viktige og kanskje vanskelige temaer av den grunn.

På den ene siden er Gutten en spennende krimfortelling, og på den andre en historie som tar for seg utfordringer og det konstante presset ungdommer utsettes for i vår tid.

Regissør og FestiBorgfrivillige Ane Ulimoen Øverli om forestillingen og prosessen sålangt:

«Per nå kan det virke som om forestillingens overordnede mål er å anskueliggjøre hvordan vi har skapt en virkelighet for oss selv og våre barn som er uoppnåelig. Fordi den er fiktiv. Våre liv blir stadig påvirket av media. Reklamen er bilder som vi aldri kan bli. Ting vi aldri kan få. Mennesker som vi ikke kan være. Er det bedre å dø enn å leve et fake liv i en fake verden?

Noen av ungdommene mener at de har forandret seg som mennesker i løpet av prosessen og fått et nytt syn på både seg selv og på samfunnet. Det synes jeg er utrolig rørende og sterkt å høre, for det er jo noe av grunnen til at jeg holder på med teater, og har valgt å sette opp dette stykket. Jeg tror ikke ungdom (eller voksne) får se en forestilling i år som i så stor grad handler om dem selv og deres hverdag.

Skuespillerne som er med må også ta hånd om praktiske ting i forbindelse med produksjonen. Ironisk nok har jeg bedt dem legge ut bilder på insta og invitere vennene sine på facebook til arrangementet. I dag fikk de plakater som de skal henge opp. De må sy sine egne kostymer av plastikk, og sanke sammen alt vi trenger av rekvisitter – Lage en svær, skummel kaninmaske av sølvfolie f.eks, snekre litt scenografi, planlegge lyssetting, spille veldig mye biljard og diskutere store politiske spørsmål i pausene.»

2. april i år holdt regissør-Ane skuespilleraudition, og valgte ut de tretten ungdommene som skal stå på scenen under FestiBorg i august. De har jobbet sporadisk sammen i løpet av våren, og har nå begynt det intensive arbeidet som avsluttes med forestilling 16. august kl 18.00 i Sirkusteltet i Kulåsparken. Gutten avslutter FestiBorgs ungdomsdel.

Av: Kristofer Grønskag
Regissør: Ane Ulimoen Øverli
Medvirkende: Silje Jensen/Tiril Marie Olsen/Maud Gutterup/Marthe Røgeberg Engh/Susanne Pedersen/Mia Tangen/Erling Opsund/Helene Larsen/Sofie Foss Jacobsen/Oskar Kirchhoff/Ingvild Sivertsen/Niklas Johansson/Tinius Nicolai Gustavsen

Vi GLEDER oss!