WHENEVER THERE ARE PEOPLE TO DANCE, UNTIL THEN WE’RE GONNA (FI/PL)

Whenever003

Blaue Frau og Teraz Poliz

I stede for å drømme om en utopi, kan vi ikke bare lage den her og nå?

WHENEVER THERE ARE PEOPLE TO DANCE, UNTIL THEN WE´RE GONNA er et frihetsrom. Det er et sted, en tid, en relasjon, en handling, en forestilling og et avslappingsområde. Det er et dansegulv og et sted hvor gode venner kan møtes, en date.

Publikum og skuespillere sitter om hverandre i denne forestillingen som føles mer som en felles dag i Utopia, enn som en teaterforestilling. «Whenever…» provoserer ikke publikum til handling, men gir folk et rom de kan føle seg komfortable til å gjøre det de vil i, og er så forførende i sin utradisjonelle form, at det hele føles mest som å henge med de nye, smarte og morsomme vennene sine.

Blaue Frau («Blå Kvinne») er en feministisk og normkritisk duo som består av kunstnerne Sonja Ahlfors og Joanna Wingren. Blaue Frau ble grunnlangt i 2005 som en frittstående søsterorganisasjon til den nordiske «Drag-King» gruppen Subfrau. Blaue Frau har gjort 17 prosjekter på 11 år, turnert over hele Europa.

Teraz Poliz er den eneste feministiske gruppen i Polen. Gruppen har vunnet utallige priser i Polen for sin forestilling “liminal. I am the dream I must not dream”. Deres forestilling “Psychosis” gjordes i Amnesty Internationals regi og forestillingen “A dress with a hole” gjordes i sammarbeid med The Centre of Women Rights.

AV OG MED: Sonja Ahlfors, Dorota Glac, Marta Jalowska, Ula Kijak, Adrianna Kornecka, Emanuela Osowska, Joanna Wingren, Gabrielle Vaara, Johan Isaksson, Marta Wesołowska, Domimika Skaza (on tour).

Foto: Frank A. Unger